Etkili Kilo Vermenin 12 Yolu

1-Güne Yüksek Proteinli Kahvaltı İle Başlayın
Yüksek proteinli bir kahvaltı, gün boyunca iştah kontrolünüzü sağlamanıza yardımcı olarak günlük kalori alımınızı azaltabilir.

2-Şeker İlaveli Ürünlerden ve Meyve Sularından Kaçının
Basit karbonhidratlarca zengin olan ürünler vücudumuzda kilo aldırıcı etkenlerdendir ve bağımlılık yapabilir. Uzak durmakta fayda var.

3-Gün İçerisinde Yeterince Su İçin
Yeterli su tüketimi sağlıklı bir metabolizma ve doygunluk hali için en önemli etkenlerden biridir. “Vücut ağırlığınız (kg) x 35” çıkan sonuç ortalama içmeniz gereken suyu ml cinsinden size verir. Ancak su tüketimi kişiye özeldir. En güzel yanıt idrar renginizden anlaşılır.

4-Yemeklerden Önce Su İçin
Yapılan bir çalışma yemeklerden yarım saat önce su içmenin kilo kaybını 3 ayda %44 artırdığını göstermiştir.

5-Lif İçeriği Zengin Besinler Tüketin
Araştırmalar lif içeriği zengin beslenmenin kilo kaybını desteklediğini gösteriyor.
Glucomannan gibi lif takviyeleri de kişiye göre yardımcı olabilir.

6-Yavaş Yiyin
Hızlı yemek zamanla kilo almanıza neden olabilir. Yavaş yemek daha tok hissetmenizi sağlar ve kilo azaltıcı hormonları arttırır.

7-Kahve İçin
Kafein metabolizmanızı %3-11 oranında hızlandırır.

8-Yeşil Çay İçin
Yeşil çayda da kahvede olduğu gibi kafein bulunmaktadır. Ayrıca içeriğinde bulunan EGCG adlı bileşenin, vücuttaki yağ yakım hızını arttırabileceği yönünde çalışmalar mevcuttur. Yine içeriğinde bulunan kateşinler deri altı yağ dokusu ve trigliseritlerde azalmayı desteklemektedir.

9-Ayaküstü Atıştırmayın
Ayaküstü atıştırmak neyi ne kadar yediğinizi fark etmenizi engeller. Küçük görünen ebatlardan yüksek kaloriler almanıza neden olabilir. Hızlı yemenizi tetikler ve tokluk hissine ulaşmanızı zorlaştırır.

10-Tuzu Azaltıp, Baharatı Arttırın
Yüksek sodyum içerikli beslenmeniz vücudunuzda leptin düzeyini yükselterek, karın bölgesi yağlanmasını tetikleyebilir. Softalarınızda tuzu azaltarak, baharatlarla tatlandırmak metabolizmanıza iyi gelecektir.

11-Kaliteli Uyuyun
Uyku pek çok etkenden dolayı önemlidir. Yetersiz uyku kilo alımı için en büyük risklerden biridir.

12-Düzenli Egzersiz Yapın
Egzersiz yaparken oksijen kapasiteniz artar ve böylece dokular daha çok oksijen kullanabilir. Bu durumda da metabolizmanız daha iyi çalışarak; toksinlerin vücuttan atılmasını kolaylaştırır. Egzersizle oluşan kalori açığıyla da beraber kas kütlenizi koruyarak yağ yakımını destekler.

Yazar Hakkında

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir